Nieuws Jobhoppen voor...

Jobhoppen: de voor- en nadelen

Kennis
26/07/2022
6 minuten

Jobhoppen: het ‘snel’ wisselen van baan naar baan, is tegenwoordig steeds gebruikelijker. Vooral onder de jonge generatie is het steeds minder populair om lange tijd bij één en dezelfde werkgever te blijven werken. Dit was vijftig jaar geleden nog wel anders! Je hele leven bij dezelfde werkgever werken is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. In deze blog bespreken we de voordelen en nadelen van jobhoppen. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Jobhoppen in het huidige arbeidsklimaat

Veel mensen hebben (van vroeger uit) nog het gevoel dat jobhoppen vooral slecht staat op je CV. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Waar vroeger het snel wisselen van baan een teken was van gebrek aan inzet, is dit in het huidige werkklimaat anders. Vooral onder millennials en Gen-Z’ers is het enorm belangrijk in hun zoektocht naar het juiste carrièrepad om binnen verschillende bedrijven ervaring op te doen.

Wat is jobhoppen eigenlijk?

We starten met de definitie, want wat is eigenlijk een ‘jobhopper’ en wanneer ben je er één? Een jobhopper is ook wel een persoon die regelmatig verandert van baan binnen een relatief korte periode. De intentie bij het wisselen van banen ligt bij jobhoppen altijd bij de werknemer zelf en niet bij de werkgever, het gaat dus niet om ontslagen worden. Het motief van een jobhopper om te veranderen van baan kan o.a. zijn: een hoger salaris, een betere functie, betere werkomstandigheden, verandering van carrière(tak), etc. Over het algemeen wisselt een jobhopper binnen 1-2 jaar van baan.

Wat zijn de voordelen van jobhoppen?

Waarom zou je jobhoppen? Er zijn een aantal redenen waarom het snel veranderen van baan voordelig kan zijn, waaronder:

Het helpt je in de zoektocht naar jouw werkgeluk

Als starter kan het enorm lastig zijn om een baan te vinden waar je echt blij van wordt. Je weet nog niet goed wat er allemaal is en wat eigenlijk het beste bij jou past. Wisselen van baan als starter leert je verschillende bedrijven en functies kennen. Zo leer je beter wat je wél en juist niét zoekt in een baan. Belangrijk dus!

Je doet veel ervaring op binnen verschillende organisaties

Door vaker te veranderen van baan leer je de ins en outs van veel verschillende bedrijven kennen. Hierdoor doe je veel ervaring op en met deze waardevolle kennis kun je organisaties op veel vlakken helpen verbeteren. Ook laat je hiermee zien dat je als jobhopper enorm flexibel bent en een groot aanpassingsvermogen hebt. Door steeds opnieuw relaties op te bouwen met een nieuw team, nieuwe collega’s én steeds opnieuw het reilen en zeilen binnen de organisaties tot je te nemen, train je je communicatie- en aanpassingsvermogen telkens weer. Deze waardevolle soft skills en dynamische ervaring maken jou een werknemer met enorm veel potentie.

Het biedt uitdaging

Laten we eerlijk zijn: soms ben je je werk gewoon zat en op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een ander bedrijf of in een compleet ander werkveld. Door vaker te veranderen van baan blijf je uitgedaagd én gemotiveerd. Je blijft jezelf op persoonlijk en carrièreniveau ontwikkelen, want je moet je zoals we al eerder schreven: steeds opnieuw bewijzen, nieuwe relaties opbouwen en wennen aan een nieuwe bedrijfscultuur. Door te jobhoppen roest je niet vast in een functie waar je eigenlijk al lang afscheid van had moeten nemen, maar daag je jezelf constant uit om het beste uit jezelf te halen.

Je bouwt een groot netwerk op

Door vaak te wisselen van baan, krijg je een kijkje in de keuken bij veel verschillende organisaties én leer je een hele hoop collega’s kennen. Dit grote netwerk kan jou in je verdere carrière enorm helpen. Deze mensen kunnen jou helpen met vragen, advies geven, jou aandragen voor een andere baan en nog veel meer. Doe daar dus je voordeel mee!

Een hoger loon

Een van de hoofdredenen van mensen die veel wisselen van baan is de mogelijkheid op een hoger salaris. Door te veranderen van baan en bij een nieuwe werkgever salarisonderhandelingen aan te gaan, is het vaak mogelijk om meer te verdienen dan bij de oude werkgever. Veel jobhoppers kiezen hiervoor, omdat op deze manier vaak sneller meer geld te verdienen is dan door te wachten op een salarisverhoging of bonus door lange tijd loyaal te blijven aan één werkgever.

Wat zijn de nadelen van jobhoppen?

Is jobhoppen dan altijd een goed idee? Niet voor iedereen. Aan jobhoppen zitten namelijk ook een aantal nadelen. We vertellen het je hier:

Minder kans op doorgroeien binnen het bedrijf

Doorgroeien en verantwoordelijkheid opbouwen kost tijd. Wanneer je ergens maar kort werkt, zal het dus moeilijker zijn om van functie te wisselen. Betrokkenheid en vertrouwen zijn key voor een promotie en vaak duurt het opbouwen hiervan een aantal jaar. Als je om de twee jaar van baan wisselt is het lastig om stappen te maken in het bedrijf, maar de vraag is of dit als jobhopper dan ook jouw intentie is.

Het kan moeilijker zijn om een baan te vinden

Sommige werkgevers hebben vooroordelen over mensen die binnen korte tijd veel banen hebben gehad. Recruiters kijken vaak naar je arbeidsverleden en vormen hun oordeel onder andere op de lengte van je voorgaande functies. Dit kan een probleem vormen, wanneer hij/zij de impressie krijgt dat jij toch binnen een paar jaar weer weg bent. Men krijgt dan het idee dat je niet toegewijd bent aan je baan of werkgever of dat je niet goed weet wat je wilt. Investeren in iemand die snel weer weg gaat kost een werkgever veel tijd en geld, om het risico op snel verloop te verkleinen kiest men dan liever voor een ‘loyale’ werknemer.

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, heb je de mogelijkheid om uitleg te geven op bepaalde vragen die zij over jouw werkverleden hebben. Wanneer jijzelf duidelijk kan aangeven hoe jouw CV in elkaar steekt en waarom jij bepaalde keuzes hebt gemaakt, hoeft dit zeker geen probleem te vormen. Het is daarnaast ook aan de werkgever om te beseffen dat het onrealistisch is om te verwachten dat werknemers jarenlang aan hen blijven vasthouden. Dat deze vooroordelen dus ook niet in elke situatie gelden spreekt voor zich, maar het is wel goed om dit in je achterhoofd te houden.

Meer oppervlakkige kennis

Wanneer je veel wisselt van baan/carrière kun je minder de diepte in gaan, dan wanneer je ergens voor langere tijd werkt. Binnen deze korte tijd kan het lastig zijn om veel kennis en kunde op te doen en om de ervaring op te doen om door te groeien naar een betere functie. Wel is dit natuurlijk sterk afhankelijk van het werkveld waarin je werkt. Blijf je hetzelfde werk doen, maar voor een ander bedrijf, dan zal dit vanzelfsprekend minder van toepassing zijn dan wanneer je banen hebt die totaal van elkaar verschillen.

Is het voor jou tijd om te jobhoppen?

Ben je uitgekeken op je huidige baan en wil jij wel een sprongetje wagen? Bij Werkstede hebben we toffe vacatures door heel Nederland, neem dan dus zeker eens een kijkje. Op zoek naar een baan in deze omstreken of kun jij gewoon wel wat hulp gebruiken met het vinden van een baan, neem dan eens contact met ons op! Dat kan door ons te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen. We staan voor je klaar!

Jobhoppen

Ook interessant

De 36 urige werkweek: de voor- en nadelen van 36 uur werken per week

De 36-urige werkweek krijgt steeds meer bekendheid, meer bedrijven kiezen ervoor om van de gebruikelijke 40-uur af te stappen en dat is niet voor niets. Een 40-urige werkweek neemt namelijk een groot deel van je leven in beslag en een werkweek van 36-uur kan daar verandering in brengen. 36 uur werken per week kent voor- en nadelen, in deze blog zetten wij ze voor je op een rij!

Tien signalen dat je je baan niet leuk vindt en op zoek moet gaan naar iets anders

Je voelt al een tijdje dat het niet lekker loopt. Op het werk voel je je niet (meer) zo op je plek, maar doet je best om maar gewoon door te gaan, de knop om te zetten en je vooral ‘niet zo aan te stellen’. Totdat je merkt dat je het eigenlijk helemaal niet volhoudt, je deze signalen niet meer kunt negeren en je steeds beter gaat beseffen dat je je werk toch echt niet meer leuk vindt.

Carrièreswitch maken: hoe kom ik erachter wat ik wél wil?

Ben jij toe aan wat anders? Een carrièreswitch is een grote verandering, maar soms enorm belangrijk voor jouw werkgeluk. Je weet dat je wat anders wilt, maar wat? In deze blog vertellen we hoe je een carrièreswitch (op latere leeftijd) aanvliegt en hoe je erachter komt wat je wél wilt gaan doen.

Intrinsieke motivatie stimuleren: 7 manieren om alles uit jezelf te halen

Het vinden van intrinsieke motivatie kan lastig zijn. Soms lukt het gewoon even niet om jezelf 100% voor iets in te zetten, en dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Met behulp van deze 7 tips zorg jij ervoor dat je alles uit jezelf haalt.

Hoe ziet een cv eruit? Haal het maximale eruit met onze tips!

Hoe ziet een cv eruit? Het is een vraag die wij regelmatig van onze kandidaten krijgen. Veel mensen hebben moeite om een correct cv op te stellen, waardoor er veel talent verloren gaat.

Sollicitatiegesprek voorbereiden: 15 tips en trucs

Een sollicitatiegesprek voorbereiden is belangrijk wanneer je voor het eerst oog in oog komt te staan met jouw potentiële werkgever. Maar hoe kun jij je op de best mogelijke manier presenteren aan jouw mogelijke toekomstig werkgever?

I Stock 1128758749 VVVV
>

Neem contact op

Contact
>